ΔΙΑΙΤΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΘΣΜΟΣ ΠΑΤΡΑ

 

Αποτελεί τον κύριο άξονα της φυσικής αντιμετώπισης.

Καμία αγωγή δεν μπορεί να έχει ουσιαστικά και μόνιμα αποτελέσματα όταν το άτομο καταναλώνει ακατάλληλου τύπου τροφή για τον οργανισμό του. Ακόμη και αν ένα είδος διατροφής συμβάλλει στην απώλεια περιττών κιλών ,πολλές φορές δεν πραγματοποιεί την υπόσχεση για αποκατάσταση της υγείας.

Η σωστή διατροφή εκτός του ότι είναι το κλειδί όχι μόνο για τον έλεγχο του βάρους , αλλά και για την συνολική υγεία και ευεξία ,έχει την ικανότητα να εξισορροπεί και τη χημεία του σώματος. Απ όλες τις ισορροπίες τις οποίες το ανθρώπινο σώμα πασχίζει να διατηρήσει ,η πιο σημαντική είναι η οξεο-βασική ισορροπία ,το Ph του αίματος και των ιστών -πόσο όξινο η αλκαλικό είναι. Το επίπεδο του Ph των εσωτερικών υγρών του σώματος επηρεάζει κάθε κύτταρο. Ολόκληρη η διαδικασία του μεταβολισμού εξαρτάται από ένα αλκαλικό περιβαλλον.Η υπεροξυτητα οδηγεί στη δημιουργία φλεγμονών ,ερεθισμων,διαβρωνει τους ιστούς ,και δημιουργεί το υπόστρωμα για ασθένειες. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι οι αλλεργιες,η κοπωση,οι μυκητιασεις,το σωματικό βάρος. Ο οργανισμός, προσπαθώντας να αμυνθεί , δημιουργεί λιποκυτταρα για να απομακρύνει τα οξέα από τα ζωτικά όργανα και να τα προστατευσει.

 

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τα προβλήματα βάρους προέρχονται επίσης από την παρεμβολή ζυμομυκήτων και μυκήτων στη διαδικασία της πέψης. Οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βαρους,εν μέρει γιατί ενώ τρώμε ,το σώμα μας ”πειναει” για τροφές φυσικές με θρεπτικά συστατικά. Το αίμα κατευθύνεται στο ήπαρ για να αποτοξινωθεί , και το πρόσθετο αυτό έργο, δεν επιτρέπει στο όργανο να μεταβολίσει σωστά το λίπος και το σάκχαρο.

Το χάος που επικρατεί σε έναν οργανισμό όπου η ισορροπία έχει διαταραχθει , προκαλεί εξάντληση των επινεφριδίων και χαμηλά επίπεδα ενέργειας ,με αποτέλεσμα την αύξηση βάρους. Μια ακόμη πιθανή δυσάρεστη συνέπεια ,είναι η κόπωση του θυρεοειδούς ο οποίος ελέγχει το μεταβολισμό. Όλα αυτά μαζί διευκολύνουν την αύξηση βάρους και δυσχεραίνουν την απώλεια των περιττών κιλών.

Με την βιοφυσική μέθοδο του βιοσυντονισμου ΒΙCOM γίνεται διάγνωση των διατροφικών προβλημάτων, εξουδετέρωση των επιβαρύνσεων, και διατροφική υποστήριξη. Ο Ιπποκράτης πίστευε ότι ο κάθε ασθενής είναι μοναδικος,και έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτροπή της ασθένειας συνιστώντας όχι μόνο μια ισορροπημένη διατροφή ,αλλά και έναν μετριοπαθή και συνετό τρόπο ζωής.

 

H ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ

       [ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ,431 π.χ.]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>